Aile Birleşimi Kursları > Almanya Aile Birleşimi Dil Kursları

Almanya Aile Birleşimi Dil Kursları

A1 Sertifika Sınavı (Aile Birleşimi - Familien ZusammenFührung, Ehegatten Nachzug ) için Almanca:

Aile Birleşimi Sınavı olarak da isimlendirilen A1 Sertifika Sınavına yönelik sınıflarımızda Prestij Yabancı Dil Kursu ve Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı özel ders materyalleri kullanmakta ve bu sınava yönelik bütün becerileri öğrencilere kazandırmaktayız. Almanca eğitimindeki iddiamızı, öğrencilerimizin Aile Birleşimi sınavlarındaki yüksek başarı ortalaması göstermektedir.

 

Sorularınız için danışma hattımız: 0 (346) 222 30 45

 

Aile Birleşimi Genel Bilgi:

Almanya Federal Cumhuriyeti’nde yaşayan veya uzun süreli oturum hakkı olan biriyle evlenen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aile birleşimi vizesi ile Almanya Federal Cumhuriyeti’ ne gidebilmektedir.

Eşle aile birleşimi yapılabildiği gibi, çocuklarda ailelerinin yanına aile birleşimi vizesi ile Almanya Federal Cumhuriyeti’ ne gidebilirler.

Ancak Almanya Federal Cumhuriyeti, aile birleşimi yapabilmek için bazı şartlar aramaktadır. (UYUM/ENTEGRASYON YASASI).

Almanya Federal Cumhuriyeti’ ne gidecek kişi Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde yaşama daha kolay uyum sağlayabilmesi için öncelikle:

  • Alman Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ nin / Konsolosluğu’ nun aile birleşimi vizesi için gerekli gördüğü Almanca dil yeterlilik sınavını başarıyla geçmek zorundadır.
  • Aile birleşimi yapanlar Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde mutlaka sağlık koşullarına uygun ve güvenli bir konutta oturmaları gerekmektedir. Hatta Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde yaşanacak evin büyüklüğü bile önemlidir. Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde yaşayan eşin evinin kira kontratına bakılır ve uygun olup olmadığına karar verilir.
  • Türkiye Cumhuriyeti’ nden giden kişi Almanca dilini tam olarak konuşamayacağı için iyi gelirli bir işe girmesi hemen mümkün olmayabilir. Bu nedenle Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde yaşayan kişiden son üç aya ait maaş bordrosu veya işyeri sahibi ise gelir beyan etmesi istenir. Böylece buradan giden kişi ile birlikte yaşamları garanti altına alınmış olur. Normalde aylık gelirden aylık genel giderler düşer (kira, borçlar vs.) ve kalan para iki kişinin (çocuklar varsa onlarında) yaşamasına yeterli olması önemlidir.
  • Türkiye Cumhuriyeti’ nden giden kişinin Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde bir sağlık sigortasına ihtiyacı vardır. İlk gittiğinizde sigortanız Almanya Federal Cumhuriyeti’ ndeki eş sayesinde sağlanır.

 

Aile Birleşimi Yapabilmek İçin Kaç Yaşında Olmalıyım?

Evlilik yoluyla Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde gidecekler evli bile olsalar en az 18 yaşında olmak zorundadırlar.18 yaşından küçükler anne ve babasından muhafakatname alıp evlenerek aile birleşimi vizesi alırlar. Türkiye Cumhuriyeti’ ndeki çocuklar aile birleşimi yoluyla anne veya babasının yanına gidecekse 12 yaşından itibaren bir uyum sınavına girmek zorundadırlar.

 

Aile Birleşimi Almanca Sınavı Nedir? Zertifikat Start Deutsch A1 Examen

Aile birleşimi ile Almanya Federal Cumhuriyeti’ e giden kişi önce Türkiye Cumhuriyeti’ nde bir Almanca aile birleşimi kursuna gitmek zorundadır. Almanca kursu bitiminde Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği' nin onayladığı yetkili sınav merkezlerindeki dil yeterlilik sınavından gereken puanı almalıdırlar.

 

Almanca Aile Birleşimi A1 Sınavı Nerede Yapılır?

Almanca aile birleşimi sınavı Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği' nin onayladığı yetkili sınav merkezlerinde yapılır. Sınav merkezi sistemdir.

 

Aile Birleşimi Almanca Sınavı Tarihleri Almanya Federal Cumhuriyeti İçin Ne Zamandır?

Önceden 15 günde bir yapılan sınav bu kış genellikle ayda bir yapılıyor. Sınav başvuru yoğunluğuna göre ayda 2 kerede yapılabilir.

Almanca sınavında 100 üzerinden 60 puan alınmalıdır. Sınavın % 60’ ını kazanmak zorundasınız.

 

Almanca Aile Birleşimi Kursu nedir?

Bir çok Almanca kursları vardır. Ancak Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ nin istediği dil yeterlilik sertifikası sınavına doğru hazırlanabilmeniz için aile birleşimi Almanca kursuna gitmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü Almanca sınavı Alman Federal Cumhuriyeti eğitim sistemine uygun ve uyum yasası şartlarına göre yapılmaktadır.

Bu nedenle gittiğiniz Almanca kursu öğretmenlerinin Almanya Federal Cumhuriyeti, Avusturya Cumhuriyeti, İsviçre Konfederasyonu eğitimli ve Alman kültürünü bilen kişiler olması başarınız ve uyum sürecini hızlandırmanız için daha iyi olacaktır.

Almanca sınavında Alman kültürüne (düşünce sistemine) ait sorular bulunmaktadır. Almanya Federal Cumhuriyeti sınav sistemi de Türkiye Cumhuriyeti’ nin sisteminden farklıdır.

 

Almanca Aile Birleşimi Sınavında Neler Sorulur?

Almanca sınavı dört bölümden oluşur:

 

1- DİNLEME:

Dinletilen konuşmaları, anonsları, telesekretere bırakılan mesajları anlayarak sorulan sorulara cevap verme

 

2- OKUDUĞUNU ANLAMA:

Size verilen kısa metinlerlerle ilgili soruları cevaplama ve talep edilen istekle ilgili bilgilendirmenin eşleştirmeisni yapma.

 

3- YAZMA:

Herhangi bir yere başvurabilmek için verilen formları doldurma ve bir mail veya Almanca mektup yazma

 

4- KONUŞMA:

Basit cümlelerle kendini tanıtma, belirli kelimelerle cümle kurma ve bir konu yada resimde gördüklerinizi bir kaç basit kelime ile ifade etme.


ALMANYA FEDERAL CUMHURİYETİ AİLE BİRLEŞİMİ İKAMET MÜSADESİ (ULUSAL VİZE) BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

ÖNEMLİ: Aşağıda belirtilen belgelerin hem asıllarının hem de ikişer adet fotokopilerinin ibraz edilmesi gereklidir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’ nde  Bulunan Eş:

 

  • Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu.
  • İkamet Yasası’nın 55. maddesine göre gerekli ek belge (başvuru sahibi tarafından imzalanmış)
  • Pasaport (En az bir yıl geçerli ve imzalı olmalıdır, en az iki boş sayfası olmalı ve pasaportta evlendikten sonraki soy isminiz yazmalıdır. Varsa eski pasaportlarınız sunulmalıdır.)

NOT: Eğer eski pasaportunuzu / pasaportlarınızı kaybettiyseniz Emniyet Müdürlükleri'nden pasaport protokolü alınmalıdır.

  • Pasaportun seri numarası ve kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfa ile varsa daha önceden alınmış vizeler ve pasaportun işlem gören sayfalarının fotokopisi.
  • 2 adet biyometrik özelliklere uygun rötuşsuz resim (6aydan eski olmamalı ve 35 x 45 milimetre ebadında olmalı. Başvuruda bulunan kişinin başörtüsüz ve gözlerini kapatacak herhangi bir şey olmadan tam karşısından resmi çekilmelidir, yüz fotoğrafın %70 - %80 ini kaplamalıdır. Dini gerekçelerle istisnalar yapılabilir, ancak bu durumda bile gözlerin önü kapatılmamalı.
  • Kimlik fotokopisi (Evlilik nedeniyle yenilenmiş olmalıdır)
  • Eksiksiz doldurulmuş her iki eşin nüfus bilgilerini içeren Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (FORMÜL B). Yabancı uyruklu eşe dair bilgileri de içermelidir.
  • 17 yaşında evlilik yapanlarda; anne babanın yazılı muvafakatnamesi ile Almanca tercümesi
  • 16 yaşında evlilik yapanlarda (17 yalından küçük) evlenebileceğine dair mahkeme kararı ve Almanca tercümesi.
  • Uluslararası doğum kayıt örneği (FORMÜL A)
  • Kendinize ait
  • Var ise çocuklarınıza ait
  • Başvuru sahibine ait „Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği“.
  • Eşinizin ve sizin adınıza
  • Sizin ve ailenizin adına
  • Çocuklar var ise; her çocuk için de ayrı olarak alınmalıdır.

NOT: Nüfus kayıt örneğinde özellikle „Düşünceler“ bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve nüfus kaydıyla ilgili tüm olaylar (Örnek: önceki evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne ve baba, vatandaşlık olayları gibi bilgilerin) yazılı      olmalıdır.

  • Türkiye’ de bulunan eşin daha önce gerçekleştirmiş oldukları evlilikleri var ise, buna dair kesinleşme şerhi ile gerekçeli boşanma ilamı ve duruma göre Almanya veya Türkiye’den alınmış tanıma ve tenfiz kararı. Belirtilen belgelerin Almanca tercümeleri ve duruma göre ölüm kayıt örnekleri.
  • Basit düzeyde (A1 seviyesinde) Almanca bilgisine sahip olunduğuna dil sertifikasının aslı. Prensip olarak temel Almanca bilgisinin Goethe Enstitüsü,  ÖSD veya TestDaF tarafından yapılan sınav neticesinde verilen lisan sertifikası ile kanıtlanması gerekir. (Başvuru sırasında ayrıca vize bölümü yetkilisi tarafından Almanca dil bilginiz değerlendirilecektir.)
  • Her iki eşe ait uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Uluslararası Evlilik Cüzdanı) veya Almanya Federal Cumhuriyeti’ ndeki evlendirme memurluğundan evlilik başvurusunun yapıldığına dair teyit.
  • Sizin ve Türkiye Cumhuriyeti' nde kalan, öz anne ve babanın İkametgâh İlmühaberi (Talep edilirse Almanya Federal Cumhuriyeti Dış Temsilciliği'nde ki yetkiliye sunulmalıdır.)
  • Kendi aile bireylerinde vefat durumu varsa; vefat eden kişiye ait Uluslararası Ölüm Kayıt Örneği (FORMÜL C) sunulmalıdır. (Örneğin, anne, baba, varsa önceki evliğe ait eşin vefatı durumunda, varsa çocukların vefatı durumunda).
  • Vize işlem ücreti sadece EURO olarak başvuru sırasında nakit ödenir. (Yetişkinler ve varsa her bir çocuk için ayrı ayrı EURO bazında ücret talep edilir. Yetişkinler için: 60€, Çocuklar için: 17 yaşına kadar 30€) (Vize ücretinden değişiklik olabileceği göz önünde bulundurularak, güncel vize ücretlerin Almanya Federal Cumhuriyeti Dış Temsilcilikleri' nin iletişim merkezlerinden (telefon, web sayfası... vb.) teyit edilmesi gerekmektedir.)

 

DİKKAT

  •  Kalıcı ikamete yönelik vize başvurularında çocuklar da, kaç yaşında olursa olsunlar (bebekler de) şahsen bulunmalı. (Çocuklar için de listede kendilerini ilgilendiren evrakların hazırlanması gerekmektedir (Örneğin: Pasaport, kimlik fotokopileri, nüfus kayıt örneği, velayet.... vb. gibi) 14 yaş üstü kişilere de biometrik işlem (parmak izi) uygulanacaktır.)
  •  Esasen bilgi notlarında belirtili belgelerin başvuru esnasında ibraz edilmesi yeterlidir. Fakat gerek duyulması halinde, Vize Bölümü tarafından başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir.
  •  Almanya Dış Temsilcilikleri’ ne evraklar teslim edildikten sonra beyaz bir makbuz verilmektedir. Bu makbuzu daha sonrasında şahsen gelmeniz gereken her sefer yanınızda bulundurunuz. İlk başvurudan sonra ilaveten ibraz etmeniz gereken veya kargo/posta ile göndereceğiniz belgelere de bu makbuzun mutlaka bir fotokopisini ekleyiniz.
  •  Ulusal Vize (İkamet Müsaadesi) şartlarının yerine getirilip getirilmediği hususundaki tetkiklere Almanya’daki resmi kurumlar dahil olmaktadırlar ve bu bağlamda vize işlemi birkaç ay sürebilmektedir. Ulusal Vize başvurusu için gerekli tüm belgelerin ibraz edilmesini takiben üç aya kadar bir bekleme süresinin olabileceğinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
  • Vizesi olan bir kişinin koşulsuz şartsız Almanya´ya giriş hakkı olduğu algısı doğru değildir. Bu konuda nihai karar mercii gümrük işlemleri sırasındaki yetkili hudut kontrol makamlarıdır.
  • Pasaportunuzu tarafınıza geri gönderildikten sonra lütfen verilen vizedeki tüm bilgilerin doğru olup olmadığını ve alınan harç miktarını da kontrol ediniz. Vizenizde hatalı bir işlem varsa lütfen gecikmeden Vize Bölümü´ne iletiniz (iDATA`ya değil).
  •  Yukarıdaki bilgiler ana hatlarıyla Almanya Dış Temsilcilikleri' nin internet sitesinden temin edilmiştir ve gerek duyulabilecek evraklar da listeye dahil edilmiştir. Güncel bilgiler için Almanya Dış Temsilcilikleri' nin resmi internet sitesinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.  http://www.tuerkei.diplo.de 

 

Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde Bulunan Eş:

 

  • Almanya’da yasayan ese ait ikamet belgesi (Bu belgenin geçerlilik süresi 3 aylık olduğu için, Türkiye Cumhuriyeti’ nde bulunan eşin Almanya Federal Cumhuriyeti Dış Temsilciği ile görüşmeye gittiği tarihi kapsayacak şekilde temin edilmelidir.)
  • Almanya’da yasayan es Alman vatandaşı ise:
  • Pasaportun veya kimlik belgesinin fotokopisi
  • Eş doğuştan Alman Vatandaşı ise: Alman Doğum Belgesi.
  • Almanya’da yasayan es yabancı uyruklu ise:
  • Pasaportun fotokopisi
  • Oturma izni fotokopisi (Önlü arkalı)
  • Almanya`da yaşayan eş, Türk Vatandaşlığı' ndan Alman Vatandaşlığı' na geçiş yaptıysa; Alman vatandaşlığına geçtiğini gösterir Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından verilmiş olan belgenin aslı veya Almanya Federal Cumhuriyeti’ nde ki noterden tasdik edilmiş sureti. (Bu belge kişisel detay bilgiler yer almaktadır, Alman vatandaşlığı geçiş tarihi, kişisel bilgileri... vb.)  (Einbürgerungsurkunde)
  • Almanya'da ki eşin; son 3 aylık maaş bordrosu (Eş Türk Vatandaşı ise mutlaka evraklara eklenmelidir ve bu maaş bordrosu; Türkiye Cumhuriyeti' nde bulunan eşin Almanya Federal Cumhuriyeti Dış Temsilciği ile görüşmeye gittiği tarihten önceki son 3 aylık süreyi kapsamalıdır.)
  • Almanya’ da bulunan eşin daha önce gerçekleştirmiş oldukları evlilikleri var ise, buna dair kesinleşme şerhi ile gerekçeli boşanma ilamı ve duruma göre Almanya veya Türkiye’den alınmış tanıma ve tenfiz kararı. Belirtilen belgelerin Almanca Türkçe tercümeleri ve duruma göre ölüm kayıt örnekleri.
  • İkamet edeceğiniz konuta ait bilgilerin bulunduğu belge. (Konutun kaç m2 olduğu, kaç adet oda, banyo, mutfak... vb. gibi kullanım alanlarını içerdiği)
  • Almanya’ da yaşayan eş Türk vatandaşı ise; „Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği“. Eğer Türk vatandaşlığından Alman vatandaşlığına geçmiş iseniz de bu belgenin alınması gerekmektedir.
  • Eşinizin ve sizin adınıza
  • Sizin ve ailenizin adına
  • Çocuklar var ise; her çocuk için de ayrı olarak alınmalıdır.

NOT: ‘’Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’’ nde özellikle „Düşünceler“ bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve nüfus kaydıyla ilgili tüm olaylar (Örnek: önceki evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne ve baba, vatandaşlık olayları gibi bilgilerin) yazılı olmalıdır.

  • Eğer Türk vatandaşlığından Alman vatandaşlığına geçmiş ise;  „ Mavi Kartlılar Nüfus Kayıt Örneği “

NOT: ‘’Mavi Kartlılar Nüfus Kayıt Örneği’’ nde özellikle „Düşünceler“ bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve nüfus kaydıyla ilgili tüm olaylar (Örnek: önceki evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne ve baba, vatandaşlık olayları gibi bilgilerin) yazılı olmalıdır.

  • Uluslararası doğum kayıt örneği (FORMULE A)  (Internationale Geburtsurkunde)
  • Kendinize ait
  • Var ise çocuklarınıza ait

NOT: Alman vatandaşı iseniz; Almanya Federal Cumhuriyeti resmi makamlarından temin edilebilir. Türk vatandaşı iseniz; Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Müdürlükleri' ne, Almanya Federal Cumhuriyeti' nde ise, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluk’ ları yetkili birimlerine şahsen başvurarak temin edebilir. 

  • Eksiksiz doldurulmuş her iki eşin nüfus bilgilerini içeren Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (FORMÜL B). Yabancı uyruklu eşe dair bilgileri de içermelidir.
  • 17 yaşında evlilik yapanlarda; anne babanın yazılı muvafakatnamesi ile Almanca tercümesi
  • 16 yaşında evlilik yapanlarda (17 yalından küçük) evlenebileceğine dair mahkeme kararı ve Almanca tercümesi.
  • Kendi aile bireylerinde vefat durumu varsa; vefat eden kişiye ait Uluslararası ölüm kayıt örneği (FORMULE C) sunulmalıdır. (Örneğin, anne, baba, varsa önceki evliğe ait eşin vefatı durumunda, varsa çocukların vefatı durumunda). (Internationale Sterbeurkunde)

 

DİKKAT

  •  Esasen bilgi notlarında belirtili belgelerin başvuru esnasında ibraz edilmesi yeterlidir. Fakat gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlak avize verileceği anlamına gelmemektedir.
  •  Ulusal Vize (İkamet Müsaadesi) şartlarının yerine getirilip getirilmediği hususundaki tetkiklere Almanya’daki resmi kurumlar dahil olmaktadırlar ve bu bağlamda vize işlemi birkaç ay sürebilmektedir. Ulusal Vize başvurusu için gerekli tüm belgelerin ibraz edilmesini takiben üç aya kadar bir bekleme süresinin olabileceğinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
  •  Vizesi olan bir kişinin koşulsuz şartsız Almanya´ya giriş hakkı olduğu algısının doğru değildir. Bu konuda nihai karar mercii gümrük işlemleri sırasındaki yetkili hudut kontrol makamlarıdır.
  • Pasaportunuzu tarafınıza geri gönderildikten sonra lütfen verilen vizedeki tüm bilgilerin doğru olup olmadığını ve alınan harç miktarını da kontrol ediniz. Vizenizde hatalı bir işlem varsa lütfen gecikmeden Vize Bölümü´ne iletiniz (iDATA`ya değil).
  • Yukarıdaki bilgiler ana hatlarıyla Almanya Dış Temsilcilikleri' nin internet sitesinden temin edilmiştir ve gerek duyulacak ilave evraklarda tarafımızdan listeye dahil edilmiştir. Güncel bilgiler için Almanya Dış Temsilcilikleri' nin resmi internet sitesinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.  http://www.tuerkei.diplo.de